Nyár

Balatonfenyvesen minden adott a pihenéshez és nyaraláshoz, első helyen a strandokat kell említeni. Mint az öt fenyvesi strand használata ingyenes. A fenyvesi strandokon a víz lassan mélyül, a parttól többszáz méterre is csak derékig ér.

Legnagyobb a Nagystrand, amelynek hosszúsága majdnem egy kilométer, a Fenyves Apartmanoktól kevesebb, mint 100 méterre található. A fű tiszta és karbantartott, a strand kicsi gyermekkel is biztonságosan látogatható. A strand nyugati végén található a balatonfenyvesi kikötő, a keleti végén a balatonpart megnagyobb csúszdája, két pályával. 12 éven felüliek használhatják az Anakonda pályát, amely közel 120 méter hosszú, a 14 éven felüliek akár a Kamikáze pályát is, amely rövidebb, de keményebb próbatétel. Mindkét csúszda használata életre szóló élmény. A strandon játszótér és ingyenes sporteszközök mellett több büfé, halsütő, lángossütő és pizzéria található, így az egész napos kikapcsolódás feltételei is adottak. A strandokról a Programajánlóban is lehet olvasni.

A Kikötőben egyszerre akár 300 hajó is található, ezek vitorlások, vagy elektromos üzeműek. A keleti mólószár majdnem 500 méterre nyúlik a Balatonba, amelyen végigsétálva szinte karnyújtásnyi távolságban lehet látni a kikötőből távozó, vagy oda éppen beálló hajókat, a móló végén pedig a kiépített horgászhelyeken a horgászokat. A kikötőről a Programajánlóban is lehet olvasni.

A keskeny nyomtávú Kisvasút két járata a 2021-ben felújított állomásról indul, gyereknek és felnőttnek is kihagyhatatlan szórakozás. A kisvasútról a Programajánlóban is lehet olvasni.