Balatonfenyves

A Fenyves Apartmanok egész évben várja a vendégeket! Balatonfenyves és környéke minden évszakban tartogat szép látnivalókat, kulturális és gasztronómiai programokat, kikapcsolódási lehetőséget. Tekintse meg az alábbi képgalériákat!

Kattintson az egyik évszakra!

Programajánló

Balatonfenyvesi strandok

Nagystard (ingyenes)

Balatonfenyves legnagyobb strandja a település központi részén található, a Fenyves Apartmanoktól kevesebb, mint 100 méterre. Hosszúsága majdnem egy kilométer. A legkisebbek részére védett "vizihomokozó" készült. Ingyenes  a játszótér, zuhanyozó, öltöző, WC és a WiFi. Strandfelügyelő, vizimentő, elsősegélynyújtó. Értékmegőrző napi 500 Ft.

Csalogány-közi strand (ingyenes)
Fenyves-alsói strand (ingyenes)
István Király utcai strand (ingyenes)
Pozsonyi utcai strand (ingyenes)

Mindegyik strand ápolt, és karbantartott, a víz lassan mélyül, a parttól több, mint száz méterre is csak derékig ér.

Kikötő

A kikötőben mindig történik valami!

2016-ban, négyhektáros területen épült a körülbelül 300 hajó befogadására képes vitorláskikötő, amely meghatározó fejlesztés volt Balatonfenyves és az egész Balatoni régió tekintetében is. Két egymással párhuzamos mólószár nyúlik körülbelül ötszáz méter mélyen a Balatonba, ezek között úszómólók biztosítják a hajók kikötését. A nyugati mólószár a kikötött hajók megközelítését biztosítja, a keleti pedig mindenki által használható. Egy séta a mólón felejthetetlen élmény, a horgászni vágyók pedig kiépített horgász-állásokon tehetik próbára a tudásukat.

Balatonfenyvesi kisvasút

Széles mosoly, keskeny nyomtáv

A kisvasút építését 1950 tavaszán kezdték, a Balaton egykoron legnagyobb öblét képező Nagyberek területén. A 760 mm nyomtávú vasút jelenleg Balatonfenyves–Somogyszentpál és Balatonfenyves–Csisztafürdő közötti vonalszakaszon menetrendszerűen közlekedik, üzemeltetését a MÁV-START végzi. A balatonfenyvesi állomást 2021-ben újították fel. Napjainkban mind a turisták, mind a helybéliek szívesen utaznak a kisvasúton.
39b. járat: Balatonfenyves, Imremajor, Pálmajor, Somogyszentpál felső, Somogyszentpál, 14 km
39. járat: Balatonfenyves, Imremajor, Csisztafürdő 13 km

A vonat maximális sebessége 25 km/óra.

2022. májusban bemutatták a Kispöfögők mesekönyv-sorozat legújabb kötetét, melyben a balatonfenyvesi kisvasút mozdonyai kelnek életre, kalandjaik során a környék növény- és állatvilágáról is mesélnek.

Csiszta fürdő

Melegvizű gyógyfürdő

A csisztapusztai gyógyfürdő a Balaton partjához közel, Buzsáktól 5 km-re található. 42 fokos, ásványi anyagokban gazdag gyógyhatású meleg vize miatt sokan keresik fel. A víz reumatikus, mozgásszervi és nőgyógyászati betegségek esetén bizonyított gyógyhatással rendelkezik. A családias hangulatú fürdőben öt medence várja a vendégeket. A szauna, masszázs, játszótér, étterem, kávézó szolgáltatások akár egész napos tartózkodást is lehetővé tesznek.

Megközelíthető autóval Buzsákon vagy Fonyódon át, 2021-től pedig a Fenyvesről induló kisvasúttal is.

Fehérvízi láp

A Nagyberek legértékesebb területe, a Balatonfenyvestől délre található Fehérvízi-láp

Kutatások szerint heti minimum két óra a természetben egészségesebbé és boldogabbá tesz minket. A tiszta, virágillatú levegő, a lombsusogás vagy a különböző madárfajok „hangzavara” rövid idő alatt kikapcsol a hétköznapok stresszéből, nyugtatja az idegrendszert, energiával tölt fel. A Fehérvízi láp természetvédelem alatt álló, érintetlen területének meglátogatása akár hosszú távra meghatározó élményt, vagy új, a természet és a természetjárás iránt fellobbanó szerelem kezdetét is jelentheti.

KÉT KAKAS Gasztro és Kézműves Piac

Balatonfenyves-Imremajor

A kézműves piac május 15-től minden vasárnap, júliusban és augusztusban minden csütörtökön és vasárnap várja a betérő vendégeket. Kedvező árú, kiváló minőségű, egészséges, tartósítószer és adalékmentes élelmiszerek, füstölt húsok, mézek, tejtermékek, savanyúságok, szörpök, gyógynövényes tinktúrák, zöldségfélék, gyümölcsök, grillázs különlegességek, mézeskalács és egyedi kézműves portékák. Nyitva 8-15 óráig. Ősszel, októberben és novemberben rendezvényekkel egybekötött piacok vannak.

Megközelítési lehetőségek: kisvasút, kerékpár, vagy gépkocsi.