Ősz

Az iskolakezdés után kevesebb a vendég, az időjárás azonban csak lassan változik, a színes ősz ideális választás a pihenéshez. A víz és a levegő talán hűvösebb, de egy üdítő szeptemberi mártózásra mindig van lehetőség, a part menti vendéglátó helyek pedig nyitva várják a vendégeket.

A Fenyves Apartmanokban a zárt udvar kijelölt részén, fedett kerékpártárólban függesztve lehet tárolni a kerékpárokat. Kerékpárral jó szórakozás újra meglátogatni a strandokat, vagy felderíteni a környéket. Nyugat felé indulva Balatonmária, vagy a vállalkozó szelleműeknek akár Keszthely is lehet az úticél, keleti irányban pedig Bélatelep vagy Fonyód.

Szeles napokon a Nagystrand hirtelen megtelik a windsurf, kitesurf, kitefoil szerelmeseivel, akik néha hihetetlen sebességgel szelik a hullámokat, csak nézni őket is szórakoztató élmény. Novemberi köd a Nagyberek fölött, az északi parton halványan derengő Badacsony és az üvegsima vízfelület, vagy a strand fáiról lassan hulló falevelek látványa pihentető és nyugtató.

A Fenyves Apartmanok kiépített tűzrakóhelyén pedig a szalonnasütés mellett készülhet grill, sültek és bográcsban is lehet főzni.

Jó őszi program kisvasúton meglátogatni Csiszta Fürdőt, ahol a meleg gyógyvíz igazi őszi kikapcsolódást nyújt. A fürdőről a Programajánlóban is lehet olvasni.