Tavasz

A tavaszi vendégek számára egyedülálló kikapcsolódási-felfrissülési lehetőség, vonatozás a Nagyberekben. 2021. július elsejétől (több mint 18 esztendőnyi szünet után) ismét menetrend szerint közlekedik a keskeny vágányú kisvasút Csisztapusztára, ahol a kiváló termálvizéről ismert Csiszta Fürdő minden nap várja a vendégeket. A gyógyvíz különösen hatásos reumatikus betegségek, mozgásszervi betegségek, nőgyógyászati panaszok enyhítésére.

Ha kerékpárral érkezne hozzánk, a Fenyves Apartmanok fedett kerékpártárolóval várja a kedves kerékpáros vendégeket. Balatonfenyvesen öt szabad strand van, közülük a legnagyobb kevesebb, mint 100 méterre az apartmanháztól. Közeli úticélként tavasszal is érdemes végigtekerni a gondosan karbantartott fenyvesi strandokat, ahol a nyáron zsúfolt partszakaszok teljes szépségükben, horgászokkal vagy néhány sétálóval várnak a tavaszi kirándulókra.

Kerékpárral és a kisvasúttal is könnyen megközelíthető a kisvasút egyik megállója Imremajor (Majorka), ahol vasárnaponként kézműves piac várja az érdeklődőket.

A somogyi Nagyberek egyike Magyarország legtitokzatosabb, legkevésbé ismert tájainak. A múlt század közepéig a Balaton egyik mélyen benyúló öbleként állandóan vízzel borított terület volt, most a Balaton déli partjának egy különös vidéke, mely igazi csemege azok számára, akik csendre, kedves kis falvakra, nádasból felröppenő madarakra, vízfelületekre, kajakozásra vagy kenuzásra, a pusztában árván álló templomromra, vagy hangulatos, magyaros csárdára és a közeli somogyi táj lankáin való kerékpározásra vágynak. Érdemes betérni a Fenyvesi Turisztikai Egyesület irodájába (amely az apartmanház közvetlen közelében van), ott aktuális ajánlatokkal várják az érdeklődőket.